Vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezet: jön az új kkv-stratégia

Palkovics László innovációs miniszter november elején ismertette a kormány új, hét pillérre épülő kkv-stratégiáját. Izer Norbert adóügyi államtitkár pedig a várható adópolitikai irányokról beszélt.

Bemutatták a kormány új kkv-stratégiáját az Innovációs és Technológiai Minisztérium keddi rendezvényén – számolt be a Portfólió. Palkovics László innovációs miniszter az eseményen arról beszélt, hogy a kormány fegyelmezett költségvetési politikát folytat, valamint az elmúlt években mindig jobb lett a költségvetést hiánya. Emellett csökken az államadósság, a foglalkoztatottak száma pedig növekszik.

A 2010-es 3,678 millió fő után 2019 második negyedévében 4,511 millió fő dolgozott, ami 833 ezres növekedés. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben 1 millió új munkahelyre tett ígéretet. A külföldön dolgozó magyarokkal kapcsolatban megemlítette, hogy 600 ezer ember dolgozik más országban, ami nem kevés, de más országokhoz hasonlítva kedvező adat. Szerinte ugyanakkor közülük egyre többen térnek haza Magyarországra.

A cikk folytatása elérhető az alábbi linken: https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/ime-itt-a-kormany-uj-kkv-strategiaja-1848513/

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,