Befejeződik a helyi foglalkoztatási együttműködést célzó projekt a győri járásban

2022. augusztus végén zárul Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának és konzorciumi partnereinek a helyi foglalkoztatás elősegítését célzó, európai uniós támogatással megvalósult projektje.

 

Az együttműködés tagjai olyan megoldások kidolgozását tűzték ki célul, amik segítik a rászoruló célcsoportokat a munkaerőpiaci integrációban, a megfelelő szakma megtalálásában, elsajátításában, az elhelyezkedésben és a munkahely megtartásában. Ezzel párhuzamosan olyan programokat is kidolgoztak, mely csökkenti a foglalkoztatási problémákat és a szakképzett munkaerő hiányát.

A több mint 1 milliárd forintos támogatással megvalósult program fő vállalásai a célcsoportok bevonása, az álláskeresők munkához juttatása, valamint hosszabb távon történő foglalkoztatása volt. A foglalkoztatási paktum keretében 693 fő vett részt a programban, és 603 fő álláshoz jutását segítették.

A győri járás területén működő foglalkoztatási paktum keretében a helyi vállalkozások munkaerő-igényére alapozva a foglalkoztatási helyzet javítását célzó, hatékony foglalkoztatás ösztönzés valósult meg, melyhez az újonnan alkalmazott munkavállalók foglalkoztatásához kapcsolódó átmeneti bér- és járuléktámogatási lehetőségek is hozzájárultak. A célzott programok segítségével jelentősen nőtt a célcsoporti személyek munkaerőpiacra történő integrációjának esélye.

A projektet megvalósító konzorcium tagjai: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft, Szt. Cirill és Method Alapítvány, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft.

A „Helyi foglalkoztatási együttműködés a Győri járásban” című, TOP-6.8.2-16-GY1-2018-00001 azonosítószámú projekt az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat 1.002.999.990 forintos támogatásával valósult meg. A projekt befejezési dátuma 2022.08.31.

Forrás: Győr+ Média Zrt.

 

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,

Multimédia programok

Multimédia programok Grafika (GIMP) A GIMP (GNU Image Manipulation Program) egy hatékony és nem utolsó sorban szabad képszerkesztő program. Támogatja a rétegeket