Vállalkozásfejlesztési Munkacsoport

Győr-Moson- Sopron megye Budapestet követően az ország második legfejlettebb gazdasági régiójaként számon tartott terület. A megye motorjaként  Győr dominál a térségben, elsődlegesen  autóipari  és beszállítói valamint a gépgyártási dominanciájával.  Az országos átlagot meghaladó GDP és a munkanélküliségi ráta  kiemelkedően alacsony értéke (1,4%) , a területet európai szinten is kiemelkedővé teszi. 

Az adott pozitív állapot fenntartása ugyanakkor számos további feladat elvégzését is szükségessé teszi. A foglalkoztatási térkép elkészítése, a munkaerő piaci stratégiák elemzése és a felmerülő problémák mielőbbi orvoslása még egy jól működő térségben is elengedhetetlen. Kutatásokkal lehet a jelenlegi állapotot elemezni, értékelni és sztenderdizálni. Mindezeknek az alapja az alapos humán erőforrás térkép és a meglévő vállalatokra vonatkozó háttér felmérés és elemzés, nélkülözhetetlen alapdokumentumoknak számítanak. 

Az önkormányzat számára elengedhetetlen egy foglalkoztatás politikai stratégia kidolgozása. 

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson egy önkormányzati együttműködésre van szükség a KKV szektorral és a civil szervezetekkel. A megértéshez és együtt gondolkodáshoz a felek elkötelezettsége és közös szándék megfogalmazása elengedhetetlen.

A munkacsoport céljai

A munkacsoport tevékenysége

A munkacsoport ülésein bármely állandó résztvevő javaslatot tehet a munkacsoport újabb, állandó taggal történő bővítésére. Az esetleges bővítésről az ülésen résztvevő szervezetek képviselői egyszerű szótöbbséggel szavaznak.