Teljesítési igazolás 2020-ban és egy letölthető minta

Mi a teljesítési igazolás? Mikor szükséges a teljesítési igazolás kiállítása? Mire érdemes figyelni a kiállításakor? Összefoglaltuk a teljesítési igazolással kapcsolatos tudnivalókat és egy minta is letölthető.

 

A teljesítési igazolással a megrendelő elismeri, hogy a vállalkozó a közöttük előzetesen létrejött vállalkozási szerződés (vagy megbízási szerződés) szerint elvégezte és átadta a vállalt munkát a megrendelő részére.

Hogyan kell kiállítani a teljesítési igazolást?

Az általános gyakorlat szerint a teljesítési igazolást a megrendelő állítja ki a munka elvégzését követően, ezzel nyilatkozva arról, hogy elfogadja a részére elvégzett munkát, a teljesítés igazolásban rögzített feltételek szerint.

Előfordulhat, hogy bár a vállalkozó elvégezte a szerződésben vállalt munkát, ezt a megrendelő nem hajlandó elismerni és kiállítani a teljesítési igazolást. Ilyenkor polgári peres úton kerülhet sor a vita rendezésére.

Speciális szakértelmet kívánó munkák esetén – jellemzően az építőiparban – pedig az is előfordulhat, hogy a teljesítési igazolást nem a megrendelő, hanem egy külső szakértő állítja ki. Ezt érdemes rögzíteni a szerződésben is.

Folytatás elérhető itt.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,