Tájékoztató- Kormányhivatal megváltozott ügyfélfogadási rendjéről

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal  az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet alapján az alábbiakról tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit:

A Kormányhivatal és Járási Hivatalainak kormányablakokon kívüli ügyfélszolgálatain a veszélyhelyzet megszűnéséigmindazon ügyek tekintetében, melyekben a személyes kapcsolattartást nem jogszabály írja elő,

a személyes ügyintézés 2020. március 18. napjától (szerda) szünetel.

Azon ügytípusok esetében, ahol a személyes megjelenést jogszabály kötelezővé teszi, az ügyfélfogadás a kijelölt ügyfélfogadási helyen, kizárólag előzetes telefonos időpontfoglalással, munkanapokon 12:00 óráig lehetséges.
Azon ügytípusok tekintetében, ahol nem kötelező a személyes ügyintézés, a kérelmek benyújtása az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvényben meghatározott elektronikus úton vagy postai úton történhet.

Az ügyintézéshez a Kormányhivatal javasolja a megújult magyarorszag.hu oldalon (a leggyakoribb 750 ügy intézéséhez) elérhető online lehetőségek, illetve a https://epapir.gov.hu/ oldalon elérhető e-papír szolgáltatás igénybe vételét.

Fentieken túl a Tisztelt Ügyfelek kérelmeiket és egyéb beadványaikat a kihelyezett iratgyűjtőkben személyesen is leadhatják.
A Tisztelt Ügyfelek (különösen arról, hogy kötelező-e a személyes ügyintézés) telefonon és e-mailen keresztül is konzultálhatnak ügyeikkel kapcsolatban a Kormányhivatal munkatársaival, valamint a központi 1818 telefonszámon is kérhetnek általános felvilágosítást.

A Kormányhivatal elérhetőségei a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/gyor-moson-sopron/elerhetosegek-szervezet oldalon találhatóak.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,