Széchenyi Karrierbörze

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum is részt vett 2021.11.08-án a Széchenyi István Egyetemen megrendezett karrierbörzén.

Tájékoztatást nyújtottunk a Győri Járási Foglalkoztatási Paktum által álláskeresőknek, vállalkozás indítását tervezőknek és munkáltatóknak kínált támogatási eszközökről. Az érdeklődők megismerhették a Paktum szolgáltatásait, valamint a támogatások igénybevételének feltételeit. A rendezvény biztosította az online érdeklődők részvételét is.                                    

A rendezvény célcsoportja az egyetem hallgatói mellett a diplomások, pályakezdők és szakképzett fiatalok körével bővül. Ezzel az egyetem még több lehetőséget kínálni a cégeknek bemutatkozására, valamint jövendőbeli gyakornokaik, munkavállalóik kiválasztására.

A Széchenyi István Egyetem Tudástere átalakult. Az intézmény partnerei standokat alakítottak ki, hogy bemutatkozzanak és gyakornoki vagy akár állásajánlatot kínáljanak a hallgatóknak.

„22 kiállító van idén az állásbörzén, új néven fut, mint karrierbörze, az előző években állásbörzeként futott. Sokkal szélesebb spektrumban érjük el az érdeklődőket. Különböző szolgáltatásokkal készültünk, ilyen például a tanácsadás és az önéletrajzírás, amelyekre előzetesen nagyon sokan regisztráltak. Online internetes oldalunkra közel 180 gyakornoki és egyéb állásajánlatunk került fel. Nagyon bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő lehetőséget” – nyilatkozta a Győr Plusznak Zentai Effi, a Széchenyi István Egyetem Karrier Irodájának vezetője.

A személyes elbeszélgetéseken a hallgatók mindent pontosan megtudhattak az aktuális cégekről, ebben általában frissen végzett diplomások segítettek. A kínálat szinte mindegyik standon bőséges volt. A rendezvény két éve a koronavírus járvány miatt elmaradt, tavaly pedig online tartották meg. Most végre a cégek képviselőivel személyesen is találkozhattak az érdeklődők.

Forrás: Győr+

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,