Koronavírus: különleges munkaerő-piaci kutatás készül

Tíz magyarországi és egy határon túli egyetem kutatóinak összefogásával készül nagyszabású kutatás a koronavírus munkaerő piacra gyakorolt hatásairól.

Napjaink egyik kulcskérdése, hogy milyen trendek és tendenciák fognak kialakulni pandémiás világválság hatásaként a munkaerőpiacon.

A járvány kezdete előtt alig pár hónappal Magyarországon is dübörgött a munkaerőhiány, újabb és újabb kutatási jelentések jelezték, hogy nincs más kiút: emelni kell a béreket és hosszabb távon a robotizáció, illetve a mesterséges intelligencia térnyerése lehet a megoldás.

Ebbe a helyzetbe robbant be a koronavírus-válság, amelynek nyomán ismét megjelent a munkanélküliség réme.

A cikk folytatása elérhető a https://www.hrportal.hu/hr/koronavirus-kulonleges-munkaero-piaci-kutatas-keszul-20200519.html oldalon.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,