Kihívások és HR válaszok a koronavírus válságra

Szerző: HRPortal.hu

Kutatás készült a koronavírus-járvány harmadik hullámának HR kihívásairól. A jelentéshez 288 céget, intézményt és szervezetet kérdeztek meg tapasztalataikról, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem vezetésével.

Néhány megállapítás:

– a megkérdezett szervezetek közel kétharmada további egy évig érezhető hatásokkal számol, de egyharmaduk ennél hosszabb következményeket prognosztizál,

– az általános válságkezelő intézkedések között felértékelődött a szervezeti hatékonyság növelése és a stratégiák átdolgozása

–  a pandémia harmadik hullámában a rugalmasság, a gyors alkalmazkodás, valamint a nyitottság volt a legfontosabb a megkérdezettek válaszai alapján.

A leggyakoribb HR megoldások az új munka- és egészségvédelmi intézkedések kidolgozására irányultak, engedélyezték, elrendelték az otthoni munkát, a munkavállalók szociális problémáin igyekeztek segíteni, ki- és átdolgozták az utánpótlási, helyettesítési terveket, támogatták az önfejlesztést.

A KoronaHR kutatás három szakmai civil szervezet, tizenöt egyetem, hét területi gazdasági kamara, egy önkormányzat, egy elhelyezkedést segítő vállalkozás és egy kutatási program összefogásával készült.

A teljes kutatás innen letölhető.

Forrás: https://www.hrportal.hu/hr/kihivasok_es_hr_valaszok_a_koronavirus_valsagra-20210629.html

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,