Így lehet talpraállni egy leépítés után

Jon Friedman, amerikai újságíró 2013-ban egy nap arra ébredt, hogy megszűnt addig sikeresnek vélt újságírói karrierje. Az akkori leépítések utolérték a munkahelyét, ötvenévesen maradt munka nélkül. Nem túl kecsegtető kilátások, mégis, utólag visszagondolva úgy érzi, nyertesként jött ki a helyzetből. Végül az írói szakmát elhagyva, tanárként helyezkedett el, és boldog a változással.

Most a koronavírus következtében elbocsátott dolgozóknak szedte össze azokat a Next Avenue magazinban a tanácsokat, amik neki jól jöttek a karrierje újraindításában:

Ne merüljünk el az önsajnálatban! Fontos, hogy tudatosítsuk, nem vagyunk személyesen felelősek a járvány miatti leépítésért. Higgyünk magunkban és abban, hogy vár bennünket egy jó munkahely!

Legyünk magabiztosak! Jon egy olyan esetről mesél cikkében, amikor megkérdezték, nem ismer-e egy jó tanárt, akit ajánlana egy munkahelyre. Ahelyett, hogy megkérdezte volna az ismerőseit, azt mondta, hogy saját magára gondolt: és rögtön, ott helyben be is bizonyította a rátermettségét pár előadás-ötlettel.

Haladjunk az árral! Mondjunk igent olyan lehetőségekre, amiken korábban – egy stabil munkahellyel a hátunk mögött – sokat gondolkodtunk volna. Mikor próbáljunk ki új dolgokat, ha nem most?

Cikk folytatása elérhető itt.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,