Idegen nyelvű állásinterjú – így készüljünk fel!

Az idegen nyelvű interjú gondolata gyakran még azokat is félelemmel tölti el, akik magas szinten beszélik az adott nyelvet. Lássuk, mit tehetünk a siker érdekében!

Vitathatatlan, hogy már egyetlen idegen nyelv ismeretének köszönhetően is megnövekednek az elhelyezkedési esélyeink. Egyre több és több munkahelyen, illetve pozícióban elvárás, hogy legalább angolul középfokon, társalgási szinten tudjuk kifejezni magunkat. Amennyiben még nem beszéljük folyékonyan a követelményként megadott idegen nyelvet, vagy épp életünk első idegen nyelvű interjújára készülünk, érdemes megfogadnunk Fehérvári-Varga Judit karrier coach alábbi tanácsait.

Angol? Alap!

„Hogy egy munkakör betöltéséhez szükséges-e valamely idegen nyelv ismerete, nagyban függ a feladatkörtől és a munkaadó cég méretétől, profiljától is. Általánosságban azonban elmondható, hogy egyre kevesebb az olyan pozíció, amelyben ne szerepelne elvárásként a legalább alapfokú angol nyelvtudás” – kezdi Judit, rávilágítva az idegennyelv-ismeret fontosságára.

„Multinacionális cégeknél gyakori, hogy már az első telefonos beszélgetés, és az azt követő interjú is angolul zajlik – mert például az lesz a későbbiekben a munkavégzés nyelve vagy mert a jövendőbeli felettesünkkel nem tudunk majd magyarul kommunikálni” – árulja el interjúalanyunk. A karrier coach szerint bármely további idegen nyelv (legyen az akár egy európai világnyelv, mint a német vagy a francia, vagy akár valamely egzotikus, különleges nyelv, mint a mandarin) ismerete kiemel minket a jelentkezők sorából, és az átlagnál magasabb fizetéssel kecsegtet – érdemes tehát a nyelvtanulás mellett letenni a voksunkat.

Folytatás elérhető  a https://www.profession.hu/cikk/idegen-nyelvu-allasinterju-igy-keszuljunk-fel oldalon.

 

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,