HR kihívások a termelő-gyártó cégeknél 2021-ben

Gyorsaság, rugalmasság, kommunikáció, transzparencia – ezek a készségek és szükségletek hangzottak el legtöbbször a HR szakemberek szájából a HR Fest februári iparági rendezvényén. Nem csak az elmúlt időszak kihívásai kapcsán, hanem a jövőre nézve működési alapelvként. A munkaerőpiac nem változott meg radikálisan, így munkaerőt találni a szektorban továbbra is kihívás lesz.

A stabilitás és a flexibilitás egymásnak nem ellentmondó fogalom, ugyanis a kihívásokhoz való rugalmas alkalmazkodás a stabil működéshez elengedhetetlen. Éppen ezért fel kell gyorsítani a döntéshozatalt, tanulási folyamatokat, derült ki Bajor László, a Flextronics Kft. regionális HR vezetője és Peszeki Gabriella, a Mercedes-Benz Hungary Head of Personal Management and Recruiting beszélgetéséből. Mindkét HR szakember hangsúlyozta, hogy a fizikai állomány számára nagyon fontos volt a folyamatos és hatékony kommunikáció, amit akár sms-ben, akár digitális találkozások keretében bonyolítottak, például akár a művezetőkkel.

A kezdeti megtorpanás és a kötelező lezárások után mindkét cégnél folytatták a munkát, fenntartották a termelést. Fontos szerepet kapott a tudásmegosztás a multinacionális cégek különböző országokban lévő gyárai között, így gyorsan tudtak tanulni egymás gyakorlataiból, és szükség szerint változtatni a működésen, egészségvédelmi intézkedéseken. Így például a Flextronicsnál hasznosították a cég kínai gyárainak tapasztalatait, hogy hogyan szervezzék át a gyártást, alakítsák át a kantint.

Cikk folytatása elérhető itt.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,