Hogyan írjunk ütős motivációs levelet frissdiplomásként?

Az egyik korábbi cikkünkben kifejezetten a pályakezdő önéletrajzhoz írtunk hasznos tippeket. Bár a motivációs levél kezd kimenni a divatból, egy pályakezdőnek azonban mégis megfordíthatja az álláskeresését, és sok helyen ilyen pozíciókra kérik is. Mit érdemes bele írni, és hogyan?

  1. Mondjuk el nekik, hogy kik vagyunk. Ez csak egy rövid egyszerű összefoglalás / felütés, ami tényleg arról szól, hogy kik vagyunk mi, és miért jelentkezünk.
  2. Emeljük ki, hogy miért pont ez a cég. Sokan ömlesztve küldik a jelentkezéseket mindenhova. Azonban ha kifejtjük, hogy miért pont ennél a cégnél szeretnénk dolgozni (és valami konkrétumot írunk hozzá, akkor az sokat lendíthet.

Cikk folytatása elérhető a https://allasorias.hu/blog/hogyan-irjunk-utos-motivacios-levelet-frissdiplomaskent/?fbclid=IwAR1Ir8Min8Z6hZd6MQRsB9E6rho4vhKZ5n8FI2jQna31yfRr5OgZ5SyntLM oldalon.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,