Hogyan álljunk neki egy új szakmai kihívásnak?

Ha valami olyanra kérnek fel minket, amivel még nem, vagy nem úgy foglalkoztunk, akkor könnyen kétségbe esthetünk. Persze ez mindig izgalmas, és nagyon sokat lehet belőle tanulni, de könnyű nagy fába vágni a fejszénket. Itt van négy tipp a profiktól, hogy hogyan kezdjünk bele.

  1. Mindennek nézzünk utána, és kutassunk. Az első alkalommal egy egész információ-lavina fog minket elárasztani. Feladatokat kell megértenünk, menetrendekhez kell alkalmazkodnunk, munkakörökkel kell megismerkednünk. Ez nagyon megterhelő lehet. Mielőtt elkezdenénk a hajunkat tépni, kezdjük azzal, hogy allokálunk egy jó adag időt a tervezésre, és átgondolásra. Legyen mindig kéznél egy jegyzettömb vagy a telefonunk, amibe akár a random eszünkbe jutó dolgokat is beleírhatjuk, hogy később utána tudjunk nézni jobban.
  2. Kérdezzünk sokat. A megfelelő felkészülés és tervezés után még mindig szükségünk lesz arra, hogy kérdéseket tegyünk fel. Ha valamit először csinálunk, akkor nem csak hogy szükséges kérdeznünk, de szerintem el is várt dolog. De ne bombázzuk feleslegesen az embereket mindig mindennel, amikor csak eszünkbe jut. Ebben is legyen struktúra, és a megfelelő helyen és időben tegyük fel a kérdéseket.

 

Teljes cíkk elérhető  a https://allasorias.hu/blog/hogyan-alljunk-neki-egy-uj-szakmai-kihivasnak/ odlalon.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,