Gyakornokság? Legyünk a legjobbak!

A gyakornokoskodás sokak számára csupán egy kötelező letudnivaló – pedig a helyes hozzáállással többet is kihozhatunk belőle, mint gondolnánk!

Fénymásolás, aktarendezés, naphosszig tartó unalmas adminisztráció? Ha a gyakornoki munkára gondolva nekünk is csak az előbbi fogalmak ugranak be, érdemes tovább olvasnunk! Gyakornokként ugyanis nemcsak a kipróbált munkakörről, de magunkról is rengeteget tanulhatunk. Éljünk hát ezzel a pályaválasztást is nagyban megkönnyítő kiváltsággal, és fogadjuk meg Körösi Márta HR tanácsadó tippjeit annak érdekében, hogy kiérdemeljük a legjobb, legszorgosabb gyakornoknak járó elismerést – és ezzel akár egy nekünk való állást is!

Minél előbb, annál jobb

A gyakornokoskodás általában közép-vagy felsőfokú tanulmányaink közben időszerű, és remek lehetőség rá, hogy tapasztalatokat szerezzünk egy-egy szakterületen. A szakértő szerint érdemes belevágnunk, amint életkorunk és időbeosztásunk engedi: „Ha lépéselőnyt szereznénk, dönthetünk úgy, hogy már a kötelezően előírt szakmai gyakorlatot megelőzően kipróbáljuk magunkat a munka világában. Ha tanulmányaink engedik, megfontolhatjuk, hogy délutánjaink, hétvégeink vagy épp a nyári szünetünk egy részét diákmunkával töltsük – ezzel is növelve annak az esélyét, hogy később teljes munkaidőben el tudjunk helyezkedni” – világít rá Márta, aki szerint mindenképpen a javunkra válik, ha még a munkaerőpiacra való tényleges kilépés előtt megtanuljuk, mit jelent felelősséget vállalni, rendszeresen időben megjelenni a munkahelyünkön, illetve szót érteni a felettesünkkel, munkatársainkkal.

Folytatás elérhető itt.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,