A diákok munkájára a korábbinál is nagyobb szükség lesz – diákmunka járványhelyzet után

A járványhelyzet utáni megtorpanás, illetve egyes ágazatok teljes leállása az elsők között érintette a diák munkavállalókat és így az iskolaszövetkezeteket is. Ugyanakkor az újraindulás jelei már ezen a területen is érzékelhetők. A munkáltatók számára költséghatékonyabb lehet ebben a bizonytalan helyzetben a munkaerőigény rugalmasabb megoldása.

Az iskolaszövetkezetek az elsők között érezték meg a járvány okozta válságot, hiszen a leálló munkáltatók először a külsős illetve kölcsönzött munkavállalóiktól váltak meg, többek között a diákoktól is. A diákmunka-közvetítők körében készített körképünkből kiderül, hogy a márciusi leállás mindenkit sokként érintett, áprilisban egyes szektorokban megjelent a kapacitáshiány, ami egy kicsit javított a mérlegen. Május második felében pedig a vészhelyzet feloldásával a nyitás elindult. Így ha lassan is, de az igények is újra jelentkeznek és emelkedő tendenciát mutatnak.

A cikk folytatása elérhető az alábbi linken:https://www.hrportal.hu/hr/a-diakok-munkajara-a-korabbinal-is-nagyobb-szukseg-lesz—diakmunka-jarvanyhelyzet-utan—20200608.html

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,