“A 21. századi STEM Pedagógus ” konferencia

A konferenciát elsősorban általános és középiskolai STEM pedagógusok számára szervezik, mert abban hisznek, hogy versenyképes tudással rendelkező fiatalok csak akkor tudnak a munkaerőpiacra kikerülni, ha őket 21. századi tudással és kompetenciákkal felvértezett STEM pedagógusok oktatják. Ennek érdekében az éves konferencia küldetése, hogy az oktatási és a vállalati oldal találkozásával, a felek konstruktív párbeszédével a problémás területeket azonosítsanak és azokra – kompetenciaalapú modern pedagógiai módszerek elsajátításával – megoldási lehetőségeket kínáljanak.

A konferencia délelőttjén előadások és panelbeszélgetések keretében a pedagógusok jelenlegi helyzetét igyekeznek górcső alá venni, problémafelvetések és megoldási lehetőségek bemutatása mentén.
A délután a készségfejlesztő workshopoké, melyek során a résztvevők a hagyományos oktatási kereteken túlmutató, módszertanukat gazdagító, 2 izgalmas témában mélyülhetnek el, egyenként 1-1 órás időtartamban. A workshopokat olyan pedagógusok és szakemberek tartják, akik az adott témában nagy tapasztalattal és számos jó gyakorlattal rendelkeznek.

A konferencia részletes programját itt található: https://konferencia.ejmsz.hu/
A konferencia időpontja: 2019. október 18. 9-17h
A konferencia helyszíne: Ericsson Ház, 1117 Budapest, Magyar Tudósok krt. 11.

Amire számítani lehet:
• a megvalósíthatóságot szolgáló gyakorlatias megközelítés
• a közönség interaktív bevonása már a délelőtti előadások során is a sli.do mobilapplikáció segítségével
• instant ötletek pedagógusoknak, melyek eredményeképpen az elsajátított megoldások „hazavihetők”

A konferencián való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az esemény honlapján tehető meg!
A konferenciára való regisztráció határideje: 2019. október 11. 18h

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,