6 módja, hogy előzetesen felmérjük egy cég vállalati kulturáját (mielőtt még ott dolgotznánk)

Nyilván mindenki olyan cégnél szeretne dolgozni, aminek az értékrendjével tud azonosulni. Minden vállalatnak van általában az interneten valami kis szösszenet erről, de a vállalati kultúra ennél sokkal mélyebb.

És az igazán mély kulturális szokásokról nem szoktak beszélni, vagy ezek eleve ki nem mondott dolgok. Sok mindennek utána tudunk azonban járni, ha vesszük a fáradságot.

  1. Ha már a weboldalnál járunk. Olvassuk el részletesen azt. Írnak kifejezetten a vállalati kultúráról? Írnak az értékekről direktben? Mit képviselnek? Mi a céljuk, mottójuk, hitvallásuk? Akármennyire is “bullsh*t”-nek tűnhet, mégis csak tudunk következtetni ezekből valamire.
  2. Derítsük fel a kapcsolataink között azkoat, akik dolgoztak ott, most ott dolgoznak, vagy ismernek valakit, aki ott dolgozik. Kérjünk referenciát, élményeket, beszámolókat. Lehetőleg minél többet, mert 1-2 személyes megélésre nem lehet alapozni.

Teljes cíkk elérhető a https://allasorias.hu/blog/6-modja-hogy-elozetesen-felmerjuk-egy-ceg-vallalati-kulturajat-mielott-meg-ott-dolgotznank/?fbclid=IwAR2OHf4zzqOGS_ytk1ssw6Kim99YCrz70kDwFGsaJoiJWmljPNoRLksUmp0 oldalon.

További híreink

Informatikai kisokos

A kisokos egyéni, mikro- és kisvállalkozások számára infokommunikációs eszközök (szoftver/hardver) használatának elsajátítását, alkalmazását támogatja, a költséghatékonyan bevezethető szoftverekre hívja fel a figyelmet.

Tájékoztató a győri szakképzésről

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretében elkészültek az egész életen át tartó tanulás terjesztését, a jelenlegi szakképzési rendszer változásainak bemutatását célzó kisfilmek,